Type: 100% Grão
Batch Size: 18,93 L
Boil Size: 24,72 L
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 22,67 L
Final Bottling Vol: 17,41 L
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 25 May 2020
Brewer:
Asst Brewer:
Equipment: Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain
Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 82,8 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Prepare for Brewing
- Hidrate a levedura com 285,09 ml de água morna (35~40oC) e, opcionalmente, 14.3 g de GoFerm
- Clean and Prepare Brewing Equipment
- Total Water Needed: 30,17 L
- Mash Water Acid: Nenhum
Mash or Steep Grains
Ingredientes da Mostura Qtd | Nome | Tipo | # | %/IBU | Volume |
2,00 kg | Viking Pale Ale Malt (6,0 EBC) | Grão | 1 | 44,4 % | 1,30 L |
2,00 kg | Viking Pilsner Malt (4,0 EBC) | Grão | 2 | 44,4 % | 1,30 L |
0,50 kg | Viking Caramel 30 (30,0 EBC) | Grão | 3 | 11,1 % | 0,33 L |
Etapas da Mostura Nome | Descrição | Temperatura | Duração |
Protein Rest | Adicionar 13,50 L de água a 55,77 C | 52,00 C | 15 min |
Saccharification | Aquecer até 67,00 C no decurso de 15 min | 67,00 C | 45 min |
Mash Out | Aquecer até 78,00 C no decurso de 10 min | 78,00 C | 10 min |
- Sparge Water Acid: Nenhum
- Lavar os grãos com 16,67 L de água a 75,56 C
- Add water to achieve boil volume of 24,72 L
- Estimated pre-boil gravity is 11,521 Plato
Ingredientes da Fervura Qtd | Nome | Tipo | # | %/IBU | Volume |
25,00 g | Cascade [7,30 %] - Fervura 60,0 min | Lúpulo | 4 | 21,9 IBUs | - |
25,00 g | Cascade [7,30 %] - Fervura 20,0 min | Lúpulo | 5 | 13,3 IBUs | - |
- Estimated Post Boil Vol: 22,67 L and Est Post Boil Gravity: 13,014 Plato
Cool and Transfer Wort
- Cool wort to fermentation temperature
- Transfer wort to fermenter
- Add water if needed to achieve final volume of 18,93 L
Pitch Yeast and Measure Gravity and Volume
Ingredientes da Fermentação Qtd | Nome | Tipo | # | %/IBU | Volume |
1,0 pkg | Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] | Levedura | 6 | - | - |
- Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 13,014 Plato)
- Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 18,93 L)
Fermentation
- 25 May 2020 - Fermentação Primária (7,00 dias a 18,00 C terminando em 18,00 C)
- 01 Jun 2020 - Fermentação Secundária (3,00 dias a 14,00 C terminando em 14,00 C)
Dry Hop and Bottle/Keg
- Measure Final Gravity: _________ (Estimate: 3,212 Plato)
- Date Bottled/Kegged: 04 Jun 2020 - Carbonation: Usar 93,20 g Table Sugar
- Age beer for 11,00 days at 0,00 C
- 15 Jun 2020 - Drink and enjoy!